čtvrtek 16. října 2014

Chleba z minulosti / Хлеб из прошлого


Tento chleba jsem poprvé ochutnala když mě bylo 10 v Německu. A zamilovala jsem se. Chybil mě dlouhá léta než jsem se nastěhovala do Česka a znovu do něj měla přístup. Připomíná mě slisovanou smaženou pohanku i když se vyrábí se žita. Vyrábí tento chleba spousta různých firem ale nejraděj mám rada od Alnatury. Chci také označit že teď už se prodávají různé druhý – nejen se žitné mouky.
–––––––––––––––––––––––
Такой хлеб я впервые попробовала когда мне было 10 лет в Германии, где я провела месяц. Я по нем скучала долгие годы, пока не переехала в Чехию и он снова не стал мне доступен. По вкусу он, как мне кажется, напоминает спрессованную жаренную гречку, однако его готовят из ржи. Производят этот прекрасный хлеб множество фирм, но больше всего мне нравится хлеб копмании Alnatura. К тому же он органический. К слову отметить, нынче его готовят далеко не только из ржи, но из самых разных видов муки. 

Žádné komentáře:

Okomentovat